Навчальний курс «Міжнародні економічні відносини» входить до циклу загальноосвітніх економічних дисциплін на і спирається на раніше засвоєні здобувачами предмети: “Основи економічної теорії”, “Макроекономіка”, “Мікроекономіка” та ін.

Метою вивчення даної дисципліни є формування теоретичних знань та практичних навичок у галузі міжнародної економіки, форм, методів та механізмів реалізації міжнародних економічних відносин.

Виходячи з мети завдання курсу спрямовані на:
 вивчення сутності міжнародної економічної системи та закономірностей її розвитку;
 вивчення методів аналізу політико-правового, економічного соціально-культурного середовища та інфраструктуру міжнародної економічної діяльності;
 набуття знань про регулювання міжнародних економічних відносин
 одержання знань з основних питань та проблем функціонування світової валютної системи, методології міжнародних розрахунків;
 розуміння логіки, напрямків і форм розвитку процесів міжнародної економічної інтеграції;
 вміння використовувати одержані знання у практичній зовнішньоекономічній діяльності України, враховуючи тенденції і перспективи розвитку міжнародних економічних відносин. Ефективній реалізації цілей та завдань курсу підпорядкована логіка його викладання, структура та зміст тем.

Предметом курсу є система міжнародних економічних відносин, що складаються між національними економіками країн світу в умовах глобалізації.

В результаті опанування курсу здобувачі повинні отримати базові теоретичні знання у сфері міжнародної економіки, зрозуміти сутність та значення сучасних процесів глобалізації та інтернаціоналізації та місце в них України, як самостійної держави та повноправного суб’єкта міжнародних економічних відносин. Викладання курсу має сприяти формуванню глобального мислення здобувачів як майбутніх спеціалістів.