Навчальна дисципліна «Стратегія підприємства» є нормативною для студентів бакалаврської програми спеціальності 051 Економіка (освітні програми: Економіка підприємства). Згідно з навчальним планом денної форми навчання вивчення дисципліни заплановано на 7 семестр (4 курс).

Курс передбачає ґрунтовне ознайомлення з основними принципами розроблення стратегії підприємства. Передбачається, що вивчення основ розробки стратегії розвитку підприємства в обсязі, запропонованому програмою, повинно створити теоретичні та практичні передумови для подальшого застосування здобутих навичок в роботі промислових підприємств.

Освітній процес з дисципліни здійснюється за такими формами: навчальні заняття; самостійна робота; контрольні заходи. Видами навчальних занять згідно з навчальним планом є: лекції; семінарські (практичні) заняття, а також консультації.

Практичні заняття передбачають: пояснення теоретичного матеріалу викладачем; розв'язання завдань; перевірку засвоєння студентами поточного матеріалу.

Самостійна робота студентів полягає у засвоєнні вивченого навчального матеріалу в час, вільний від обов'язкових навчальних занять, без участі викладача.

Консультації призначені для роз'яснення студентам теоретичних або практичних питань.